MENU SEZONOWE

MENU DAŃ SEZONOWYCH / SAISONALE SPEISEKARTE / SEASONAL MENU

Wiosna-Lato/Spring-Summer/Frühlung-Sommer


Wiosenna zupa z ogórków małosolnych z kleksem z jogurtu naturalnego/250g/ – 12 zł

Frühlings-Gurken-Suppe mit Joghurt

Spring cucumber soup with yoghurt

Grillowany filet z indyka z sadzonym jajkiem, mizerią i młodymi ziemniakami z koperkiem/450g/ – 30 zł

Gegrillte Putenfilet mit Spiegelei, Gurkensalat und neue Kartoffeln mit Dill

Grilled turkey fillet with egg, cucumber salad and new potatoes with dill

Smażona tuszka z pstrąga z masłem czosnkowo-ziołowym z frytkami i bukietem surówek/500g/ – 34 zł

Gebratener Forellenkorpus mit Knoblauch- und Kräuterbutter, Pommes Frites und einer Salatmischung

Whole rainbow trout, fried in garlic and herb butter, served with french fries and a salad garnish.

Pierogi z owocami ze słodką śmietaną i świeżą miętą/300g/ – 18 zł

Teigtaschen mit Obst mit süße sahne und frischer Minze

Dumplings filled with fruits with sweet cream and fresh mint

Lemoniada cytrusowa z lodem i pomarańczą | 0,3l – 8 zł; 1l – 20 zł

Limonade mit Eis und Orange

Citrus lemonade with orange, served with ice.