MENU SEZONOWE

MENU DAŃ SEZONOWYCH / SAISONALE SPEISEKARTE / SEASONAL MENU

Wiosna

Frühlung

Spring

Wiosenna zupa z ogórków małosolnych z kleksem z jogurtu naturalnego/250g/ – 12 zł

Frühlings-Gurken-Suppe mit Joghurt

Spring cucumber soup with yoghurt

Grillowany filet z indyka z sadzonym jajkiem, mizerią i młodymi ziemniakami z koperkiem/450g/ – 28 zł

Gegrillte Putenfilet mit Spiegelei, Gurkensalat und neue Kartoffeln mit Dill

Grilled turkey fillet with egg, cucumber salad and new potatoes with dill

Grillowany stek z tuńczyka z krążkami cebulowymi w cieście i świeżą sałatką z cytrynowym winegretem/400g/ – 34 zł

Gegrillter Thunfisch-Steak mit Zwiebelringen und Salat in Zitronen-Vinaigrette

Grilled tuna steak with onion rings and lemon vinaigrette salad

Kolorowe i aromatyczne sałaty z pomidorkami cherry, gotowanym jajkiem, świeżym szczypiorkiem i ogrodowym winegretem/280g/ – 18 zł

Bunte und aromatische Salat mit Kirschtomaten , gekochtes Ei, gurken, frischer Schnittlauch und Gartenvinaigrette

Colorful and aromatic salad with cherry tomatoes, hard-boiled egg, cucumber, fresh chives and garden vinaigrette

Pierogi z owocami ze słodką śmietaną i świeżą miętą/300g/ – 17 zł

Teigtaschen mit Obst mit süße sahne und frischer Minze

Dumplings filled with fruits with sweet cream and fresh mint